loading

Istra, Rabac

Opis destinacije

Rabac je turističko središte i luka na jugoistočnoj obali Istre, smješteno u maloj pitomoj uvali nadomak Labina.

Danas turističko ljetovalište, Rabac je sredinom 19. stoljeća bilo tek malo ribarsko selo sa svega desetak kuća. Prvi rabački hotel 'Quarnero' otvoren je davne 1889. Godine.

U to vrijeme Rabac počinje dobivati i prve ljetnikovce, a najpoznatiji je riječke trgovačke obitelji Prohaska rodom iz Češke, srušen u drugom svjetskom ratu. Po toj obitelji se danas zove jedan od najljepših šumovitih dijelova Rapca, Prohaska. Predio je idealan za mountain bike, jogging i šetnju.

Najstarije graditeljsko naslijeđe ovog ljetovališta je Crkva Sv. Andrije iz 15.og stoljeća, koja se nalazi uz šetnicu .

Rabac je posebno atraktivan zbog niske bijelih, šljunčanih plaža. Kao potvrdu čistog mora i očuvanih plaža Rabac u 2002. godini dobiva EKO-markicu "Plava zastava". Plaže Maslinica i Girandella dvije su najveće plaže u Rapcu, a tu su još i plaže u blizini prirodne hladovine mirisnih borova ,St. Andrea sa Aqua Parkom za djecu i plaža Lanterna. Između njih i dalje uz obalu se nalaze mnoge manje šljunčane plaže.

Na plažama se nude brojni sadržaji poput iznajmljivanja čamaca , sandolina, pedalina, jedrenje na dasci, banana ride..

Uzduž obale povezane šetnicom, su smješteni restorani sa lokalnom kuhinjom, pizzerie,koktel i beach barovi. Predlažemo vam da se navečer opustite u nekom od njih uz fine koktele i živu svirku ili live DJ nastup.

Zanimljiva mjesta vrijedna posjeta u blizini Rapca su stari grad Labin, te mnoga druga srednjevjekovna naselja u blizini, smještena na brdašcima (Pićan, Gračišće..).

Iz većine naših apartmana u privatnom smještaju, pruža se nezaboravan pogled na more. Provjerite našu ponudu.

Pogledajte smještaj

Accommodation objects

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija